Skærgården
Jeg har været en tur i skærgården ved Kristiansand.
Vores norske familie har 2 hytter på en ø her.
Det var en kort tur, men med den lette adgang til Norge med den nye færge fra Hanstholm fungerede det perfekt.
Mandag morgen kørte jeg resten af familien til Hanstholm, hvorefter jeg tog på arbejde.
Om aftenen var jeg i Århus, hvor der var nogle børn, der gerne ville låne Freja (hunden).
Tirsdag aften var jeg selvfølgelig til point-løb i kajakklubben.
Onsdag var jeg så på arbejde til klokken 14:00, så lige hjem og skifte tøj og hente bagagen, hvorefter rejsen til Norge begyndte.
Og det var godt nok nemt, når man tænker på de mange udmattende Norgesrejser, vi har haft.
Knapt 100 km til Hanstholm, hvor jeg satte bilen på parkeringspladsen bag Edeka. Måske burde jeg have parkeret på den lukkede plads bag Hanstholm Sømandshjem, men det gik nu uden problemer - bil stod urørt til os, da vi kom hjem igen lørdag.
Færgeturen var blot på 2 timer og meget fredelig i det flotte, varme og stille vejr.
I Kristiansand blev jeg modtaget af Esben og en kusine, der viste mig vej de få meter hen til hvor svorgeren lå med deres nye speedbåd. En båd, der på blot nogle og tyve minutter fik os til øen.
Jeg fik fisket rigtig meget sammen med svorgeren. Dog havde jeg ikke selv den store fiskelykke, fangede faktisk ikke noget mod hans 2 gode torsk. Men vi satte også garn denne gang - det havde jeg ikke prøvet før. Det gav en del fisk og krabber.
Specielt krabberne var svære at få ud af nettet og lidt spændende med de store klosakse. Heldigvis var de store ikke så hurtige - de små kunne hurtigt få nappet lidt.
Vi kogte krabberne nede på broen, da det lugter en del. Broen er bryggen på norsk og er dels et sted bådene fortøjres, men er også et ret stort skur/træhus til redskaber og hvor man sågar kan overnatte på en 1. sal. Det tog lang tid for den store gryde med vand at komme i kog, så vi havde god tid til at få en øl og nyde det dejlige vejr i skærgården.
Fiskene blev til fiskefrikadeller, krabberne er gode at spise på brød med hvidvin til og det er hyggeligt at side om bordet og arbejde med at få kødet ud af klør og ben.
Lørdag morgen meget tidligt tog vi hjem samlet - vi skulle til en 70 års fødselsdag senere på dagen.